ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть зустрівся із литовськими делегатами

|

Сьогодні у Львівській облдержадміністрації відбулася зустріч тимчасово виконуючого обов’язки голови Львівської облдержадміністрації Миколи Кмітя з делегацією Литовської Республіки. Про це повідомила прес-служба ЛОДА.

За словами М. Кмітя, сьогодні між Україною та Литвою налагоджено хороший рівень співпраці. «Упродовж останніх років можемо спостерігати значний ріст імпорту та експорту товарів між обома державами. Львівщина радо вітатиме представників литовського бізнесу, що є великою нагодою для залучення іноземних інвестицій», – сказав він.

У свою чергу голова Шауляйського повіту ЛР Алвідас Шяджюс зазначив, що литовська сторона також готова до співробітництва на регіональному рівні. «Між Львівською областю та Шауляйським повітом багато спільного, тому співпраця та обмін досвідом будуть корисними для обох регіонів», – зазначив литовець.

Окрім цього, Алвідас Шяджюс розповів про переваги членства у Європейському Союзі та НАТО. Вступ до шенгенської зони надав Литовцям багато переваг, зокрема, спростилась процедура перетину кордону. А після вступу Литви до НАТО було реконструйовано аеродром, який на сьогодні вважається одним із найбільших та найкращих у Європі. Натомість, Микола Кміть зауважив, що для Львівщини досвід вступу Литовської Республіки до ЄС та НАТО буде цікавим та корисним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *