ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова донарахувала імпортерові податків майже на 1,3 млн грн

|

Працівники податкової служби Львівщини провели планову документальну перевірку приватного підприємця Д., який займається імпортом кузовів до легкових автомобілів. Унаслідок перевірки донараховано податків майже на 1,3 млн гривень, передає відділ громадських зв’язків ДПА у Львівській області.

Перевірка встановила, що приватному підприємцю протягом 2007 року на розрахунковий рахунок надійшли кошти в розмірі 4,1 млн грн за реалізовані через біржі кузови до легкових автомобілів.

Відповідно до підпункту 2.3.1 пункту 2.3 статті 2 Закону України „Про податок на додану вартість”, о соба підлягає обов`язковій реєстрації як платник податку в разі, коли загальна сума від здійснення операцій з поставки товарів (послуг), зокрема з використанням локальної або глобальної комп`ютерної мережі, що підлягають оподаткуванню згідно з цим Законом, нарахована (сплачена, надана) такій особі або в рахунок зобов`язань третім особам, протягом останніх дванадцяти календарних місяців, сукупно перевищує 300 тисяч гривень (без урахування податку на додану вартість).

У липні 2007 року підприємець перевищив загальну суму від здійснення операцій з поставки товарів у розмірі 300 тис. грн. Протягом 30 днів з дати перевищення підприємець не зареєструвався платником ПДВ. Таким чином, податковим органом визначено базу оподаткування в розмірі 3,7 млн грн, відтак нараховано податкове зобов’язання по ПДВ у розмірі 739,5 тис. грн та застосовано штрафну санкцію на суму 370 тис. грн.

До валових витрат у 2007 році приватний підприємець зараховував витрати зі сплати всіх митних платежів, зокрема й суми ПДВ, сплаченого митним органам під час ввезення на митну територію України кузовів.

Оскільки з серпня минулого року підприємець зобов`язаний був зареєструватися платником ПДВ, то до валових витрат він не мав права включати суми ПДВ, сплаченого митними органам.

Таким чином, підприємець занизив оподатковуваний дохід на суму мільйон гривень, що призвело до заниження податкового зобов`язання щодо податку з доходів фізичних осіб від здійснення підприємницької діяльності, та донарахування 156,8 тис. грн податку з доходів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *