ОСТАННІ НОВИНИ

До Львова привезуть виставку сучасного чорно-білого фото

|

Відкриття виставки «Інсайт. Українська чорно-біла фотографія. XXI століття» відбудеться 26 березня в галереї «Дзиґа», повідомляє прес-служба МО «Дзиґа».

Як зазначають ініціатори виставки, незалежний фото-проект «Інсайт» уперше зібрав в одному просторі 23 сучасних українських фотографів різного покоління й досвіду, представивши широкій аудиторії актуальний зріз вітчизняної фотографії.

«Інсайт. Українська чорно-біла фотографія. ХХІ століття» – це альбом фотографій колекційного формату, який зібрав близько ста робіт різних авторів, стилів і жанрів, виконаних у класичній аналоговій техніці, а також серія виставок, на яких демонструють оригінали робіт, що увійшли до книги. Всі фотографії, представлені на виставках, знято на чорно-білу плівку і надруковано вручну на желатиново-срібному папері.

У проекті представлено роботи добре відомих в Україні та за її межами майстрів, таких як Олександр Глядєлов, Рита Островська, Олександр Чекменьов, Олександр Ранчуков, Сергій Солонський, також визнаних молодих фотографів – Геннадія Мінченка, Івана Чернічкіна, Василини Врублевської, Міли Тешаєвої, фотороботи художника Іллі Чичкана, і нових, невідомих широкій аудиторії авторів. Ідея проекту надихнула українського письменника і філософа Тараса Прохаська на написання есе про фотографію, яке стало передмовою до книги. Куратори проекту – Олександр Глядєлов і Фелікс Хачатурян.

Суть проекту «Інсайт» – свобода вибору, глибинне дослідження реальності, дотик до живого і справжнього через фотографію. Класична фотографія сьогодні в основному вільна від будь-якого зовнішнього замовлення – це ситуація глибоко особистого вибору фотографа, котрий вільно досліджує реальність, керуючись своїм внутрішнім імпульсом. Саме чорно-біла аналогова фотографія в наш час найбільш повно передає цінності, що лягли в основу проекту.

Книга «Інсайт. Українська чорно-біла фотографія. ХХІ століття» (200х240см, 144 стор., тверда палітурка, суперобкладинка) вийшла з друку в березні.

Організатор проекту – незалежна художня ініціатива KonturPress, основна мета якої – розвиток і популяризація в Україні мистецтва фотографії через видавничі, виставкові й освітні проекти. Виставка триватиме до 10 квітня

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *