ОСТАННІ НОВИНИ

БЮТ захоплює контроль над земельними ресурсами Львівщини?

|

Звільнення начальника обласного управління земельних ресурсів Миколи Пшевлоцького і призначення на цю посаду депутата Київської облради від БЮТ вже викликало потужну інформаційну хвилю у Львові. Розмаїті коментатори бачать за цією кадровою рокіровкою різні причини: від політичної помсти послідовним націоналістам і «руки Москви» до земельного переділу на Львівщині.

Однопартійці звільненого начальника з КУНу переконані, що незаконне звільнення пана Пшевлоцького має передовсім політичне підґрунтя, і вбачають у цьому війну проти цієї партії, ставлячи цю подію в один ряд з імпічментами міським головам Самбора та Дрогобича. А призначення на посаду замість КУНівця людини, яка свого часу балотувалася до парламенту за списком КПУ і ще раніше закінчила Вищу школу КГБ у Москві, представники КУН вважають зловісним символом.

Представників інших політичних сил обурює те, що звільнення-призначення відбулося з явним порушенням закону і без жодних узгоджень не лише з обласними елітами, а й партнерами по коаліції, бо немає сумніву, що це призначення узгоджувалося на рівні керівництва блоку. Тим паче, що йдеться не про якесь ординарне управління, а про людину, яка контролюватиме розподіл землі – чи не найдорожчого ресурсу в області.

Та сумнівно, щоби звільнення Пшевлоцького було аж настільки зав’язане на його політичну приналежність. Головне – це посада, яку займав пан Микола. Свого часу він потрапив у це крісло завдяки Петрові Олійнику, якому простіше було бачити на чолі земельного управління свого земляка з Сокальщини. Але після того, як П.Олійник полишив свій кабінет на Винниченка, відставка Пшевлоцького була лише питанням часу.

А те, що відбулася вона з видимими порушеннями закону, говорить, що ініціатори перестановки намагаються встигнути зробити якомога більше у цій царині. Зважаючи на те, що відставку приписують олігархам із БЮТ, цілком логічно припустити, що бютівські латифундисти мають чіткі плани щодо землі на Львівщині. І можна здогадуватися, що це, передовсім, землі поближче до кордону та до рекреаційних зон, яких в області предостатньо.

Крім того, нещодавні зміни до порядку проведення земельних аукціонів значно посилили роль управлінь земельних ресурсів у процесі продажу землі. Тому побудова цілісної ланки від київського рівня до обласного виглядає цілком логічною і правильною. Тим паче, що головою земельної комісії Львівської обласної ради також є представник БЮТ Євген Буба, який у минулій каденції представницького органа області входив до фракції «Соціальна справедливість», очолюваної Сергієм Медведчуком.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *