ОСТАННІ НОВИНИ

Мовна комісія планує боротися із порушниками рейдами та відеокамерою

|

Комісія з контролю за дотриманням законодавства у сфері функціонування української мови у Львівській облдержадміністрації вимагатиме від міських голів Львова, Дрогобича, Трускавця та Моршина звіту про виконання ухвали щодо дотримання функціонування української мови в політичній, культурній та комерційній сферах. На думку членів комісії, саме в Дрогобичі, Трускавці та Моршині ситуація з державною мовою найгірша в області. Щодо Львова, то ситуація незадовільна із вивісками російською мовою та латиною, а також проведення у місті екскурсій тою ж російською, – повідомив під час засідання голова комісії Василь Лизанчук.

Також голова постійної комісії з питань культури Марія Христинич зазначила, що комісія має працювати безпосередньо з рейдами, виїздами по області та фіксувати за допомогою відеокамери порушення, які би потім могли транслювати по державних телеканалах. Запропонувала член комісії також відновити традицію називати школи на честь видатних українських діячів.

Окрім того, сьогодні комісія розпочала свою роботу частково в оновленому складі її представників. Очолив її професор Львівського національного університету імені Івана Франка Василь Лизанчук, який вже мав такий досвід роботи у комісії міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *