ОСТАННІ НОВИНИ

До 19 березня львів’яни мають укласти індивідуальні угоди з ЛКП

|

У Львові комунальники розпочали укладати з мешканцями індивідуальні угоди про надання послуг з утримання будинків та прибудинкових територій. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Як повідомив заступник голови Галицької районної адміністрації Роман Стецьків, від такого «узаконення стосунків» виграють насамперед мешканці, адже угода – це юридичний документ, на підставі якого людина зможе висунути офіційну претензію до ЛКП і не платити за ненадані послуги.

«Міська рада ініціює пришвидшення підписання угод; таким чином мешканці отримають інструмент впливу на якість послуг. До 19 березня ми маємо роздати усім мешканцям угоди, а за місяць їх зібрати. Якщо мешканці не укладуть угоди з ЛКП, то їм нарахують оплату за відповідними розрахунками, але у такому випадку мешканець не зможе скористатися можливістю відмовитись від деяких послуг і не матиме змоги контролювати їх якість. У такому випадку не можна скласти акт-претензію і не платити за те, що не зроблено», – розповів Роман Стецьків.

Процедура укладання угод виглядає так: працівники ЛКП як мінімум два рази приходять до мешканців. Спочатку мешканців повідомляють про зміну розміру квартирної плати і пропонують укласти індивідуальну угоду. Для ознайомлення людям на день-два залишають два примірники заповненої угоди. Під час наступного візиту працівник ЛКП забирає підписаний договір. У випадку, якщо мешканці відмовляться укладати угоду, їм доведеться сплачувати стовідсоткову вартість послуг.

За інформацією управління житлового господарства Львівської міської ради, зараз укладено майже 5 відсотків угод від загальної кількості. Нагадаємо, нові тарифи вступають в дію з 19 березня. Консультацію щодо укладання угод мешканці можуть отримати у ЛКП чи у районній адміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *