ОСТАННІ НОВИНИ

«Карітас» розробив посібник з протидії торгівлі людьми

|

У Львівській духовній семінарії Св. Духа сьогодні презентували новостворений посібник з протидії торгівлі людьми. Про це повідомляє прес-служба УГКЦ.

Проект ініційований БФ «Карітас СДЄ», також підтримала його Українська греко-католицька церква. А грантодавцем проекту є Міжнародна організація з міграції.

Ідея створення посібника, а точніше одного психологічно-богословського модуля з протидії торгівлі людьми для студентів духовних семінарій, виникла під час роботи проекту проведення навчальних семінарів для понад 340 священиків Львівської області з питань протидії торгівлі людьми та практичних способів надання допомоги потерпілим та членам їхніх родин.

Новостворений посібник складається із трьох частин. У першій розглянуто богословську та християнську оцінку міграції. Автори передовсім прагнуть висвітли соціальну доктрину Церкви у цій сфері та показати, якою повинна бути практична роль церковних організацій у вирішенні проблем міграції. З другого боку, необхідним є розуміння причин: чому існує еміграція, трафікінг, як почуває себе особа, котра потерпіла від такого явища і як можна вийти їй на зустріч з людського, психологічного, бачення. У третій частині буде розглянуто юридичні аспекти проблеми. Також у книзі наведено приклади 5 держав, серед яких Чехія, Греція, Португалія. Усі ці три частини написано в контексті християнства, традиції Греко-католицької церкви та навчання семінаристів. Створення посібника є ще одним кроком у програмі, яку реалізує Українська греко-католицька церква. Наступним планованим кроком, з ініціативи Патріяршої курії УГКЦ, є проведення Карітасом України навчально-просвітницьких семінарів для священнослужителів та семінаристів усіх єпархій та екзархатів УГКЦ в Україні, згідно з цим модулем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *