ОСТАННІ НОВИНИ

Кміть не знає, як став керівником ЛОДА

|

В.о. голови ЛОДА Микола Кміть зізнався, що сам не до кінця знає, чому його призначили на цю посаду. Про це він заявив в інтерв’ю «Газеті по-львівськи». «Та я сам хотів би дізнатися про це і навіть намагався розговорити кількох людей у Секретаріаті Президента», – сказав він.

За словами М. Кмітя, він сам не до кінця розуміє, чому призначили його, але співрозмовники пообіцяли, що через кілька років йому про це розкажуть. «А зараз мені, щоби спокійно працювати, не потрібно знати цих речей», – підкреслив він.

М. Кміть розповів, що йому 21 лютого зателефонував Віктор Балога, який запропонував приїхати на Банкову. Після цієї розмови за кілька днів йому знову зателефонували й запропонували за дві години бути в приймальні Президента. Однак на той момент М. Кміть був у Києві, і тоді зустріч перенесли на наступний день.

«Наші з Віктором Андрійовичем погляди на Львівщину збіглися. Ми з ним обоє бачимо область як острівець України, який ще є українським. І є два варіанти: ця українськість пошириться на всю державу і ми отримаємо монотонну націю, яка зберігає традиції, шанує все рідне. Або те, що є створене на сході та півдні України, пошириться і на захід. І тоді ми через якийсь час отримаємо зовсім іншу державу. Це дуже важлива річ. І львів’яни мають розуміти свою місію», – зазначив М. Кміть.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *