ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура домагається демонтажу базової станції «Київстар» із гуртожитку Політехніки

|

Прокуратура Франківського району Львова пред’явила позов про визнання недійсним договору, укладеного між Національним університетом «Львівська політехніка» та ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.» від 1 вересня 2004 року про надання послуг із зберігання та обслуговування базової станції стільникового зв’язку на будівлі гуртожитку університету. Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, надалі мають демонтувати цю базову станцію стільникового зв’язку.

Як ідеться у повідомленні прес-служби прокуратури, на будівлі гуртожитку «Львівської політехніки» встановлена та функціонує базова станція стільникового зв’язку ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.». Прокурор з’ясував, що зміст договору свідчив про те, що укладено його з метою приховати договір найму (оренди), який вони не могли укласти, з огляду на норми Законів України «Про оренду державного та комунального майна» та «Про приватизацію державного майна».

Загалом, під час проведення перевірок у 2007 році органи прокуратури Львівської області виявили понад 50 фактів незаконного наданням службовими особами органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування земельних ділянок для розташування базових станцій стільникового зв’язку. З метою усунення вказаних порушень, органами прокуратури принесено 13 протестів, внесено 15 приписів, 14 подань, пред’явлено 3 позовні заяви, винесено 37 постанов про порушення проваджень про адміністративні правопорушення та 6 постанов про порушення дисциплінарних проваджень, а також складено 1 протокол про вчинення корупційного діяння. Загалом за наслідками розгляду вказаних документів прокурорського реагування до різних видів відповідальності притягнуто 45 службовців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *