ОСТАННІ НОВИНИ

За два дні вилучили майже 100 ялинок

|

Майже 100 ялинок, що їх продавали без відповідних документів, вилучили за два минулі дні у Львові, повідомляє прес-служба міської ради Львова. На порушників складено протоколи, які будуть скеровані до суду за місцем проживання.

«Ми рекомендуємо вимагати у реалізаторів ялинок сертифікат радіологічного контролю та квитанцію про купівлю, щоб не мати проблем при транспортуванні ялинки з ринку додому. А ще краще купувати штучні ялинки, або деревця у горщиках», – каже заступник начальника управління екології та благоустрою Михайло Казимир.

Управління екології та благоустрою, ГУ МВС України у Львівській області, Державна екологічна інспекція у Львівській області та Львівське обласне управління лісового господарства проводять спільні рейди для забезпечення контролю за законністю походження та реалізації новорічних ялинок.

Вилучені з незаконної реалізації ялинки безоплатно передають у сиротинці, притулки, дитячі садки та лікарні. Для того, щоб отримати ялинку, необхідно зателефонувати в управління екології та благоустрою за номером 297-57-55, де розкажуть, як правильно оформити документи на отримання новорічного дерева.

Згідно з рішенням Львівської обласної ради від 2003 року «Про заборону вирубки ялиці білої на новорічні ялинки», у лісових насадженнях Львівщини не можна вирубувати ялинки протягом 10 років. Єдиний документ, який дає право на реалізацію новорічних дерев, є товарно-транспортна накладна. Крім того, кожна ялинка повинна мати відпускне клеймо на тильній стороні стовбура.

Цього року ялинками дозволено торгувати на 23 ринках Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *