ОСТАННІ НОВИНИ

Вручили обласні премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури

|

Вручення обласних премій 2007 року в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури відбулося 26 грудня в Палаці Потоцьких, повідомляють на сайті Львівської обласної держадміністрації. Нагороди вручали перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак та заступник голови Львівської обласної ради Микола Горинь.

У номінації «Культурологія, мистецтвознавство, музейна справа» за вагомий особистий внесок у розвиток Львівського літературно-меморіального музею Івана Франка, активну участь у створенні в 2006 році нової меморіальної експозиції „Родина Івана Франка” і нової літературної експозиції музею та за книгу „Будинок-Музей Івана Франка у Львові” до 150-річчя від дня народження письменника,нагороджено Віру Бонь.

За збірку поезії „Крик” у номінації поезія нагородили Ганну Вівчар.

Віктора Неборака в номінації«Проза» нагородилиза книгу “Базилевс: Нововіднайдені розділи Львівської Книги Переміщень, переписаної 2005 року”.

У номінації «Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади» переможцем визначено Маркіяна Якуб’яка за„Словниктеатру”ПатрісаПавів українському перекладі.

У номінації «Драматургія, театральне мистецтво» нагороду отримав творчий колектив у складі Олексія Кравчука, Олега Цьони, Олега Стефанова і Миколи Берези за постановку вистави „Чекаючи на Годо” за Семюелем Беккетом (Львівський молодіжний театр імені Леся Курбаса).

Премію в номінації «Журналістика та публіцистика» присуджено Петру Франкуза чотиритомник “У боротьбі за волю України” (2002 – 2005 рр.), “Криваві сліди “Золотого” вересня” (2005р.), “Репресоване духовенство УГКЦ” (2007 р.) та Петру Шкраб`юку за низку журналістських передач у тематичній програмі „Дорога до храму” на радіо „Незалежність” та „Воскресіння”.

У номінації «Музичне мистецтво» відзначили Олександра Козаренка за музичні твори „Українська кафолічна Літургія”, Стихира Новомученикам УГКЦ „Вінець нетлінний” та концертні монографічні програми 2005 – 2007 років.

Премію в номінації «Образотворче мистецтво» отримав Борис Дроботюк за творчі роботи, виконані протягом 2005 – 2007 років.

За композиції з гутного скла („Моє життя”, серію „Чотири пори року”, композицію „Золотий вік” та скульптурну композицію „Рідна мати моя”) в номінації«Декоративно-ужиткове мистецтво» обласну премію присуджено Євгенії Косаковській.

У номінації народна творчість за вагомий внесок у розвиток традицій українського народного мистецтва та примноження здобутків у царині дизайну сучасного українського модельного одягу нагороджено Марію Савку-Гнилякевич.

За творчі роботи в галузі дизайну книги, виконані протягом 2005-2007 років, у номінації «Дизайн» обласну премію отримав Ростислав Різник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *