Писарчук звинувачує Садового у рейдерстві

|

Народний депутат України, почесний президент ТВК “Південний” Петро Писарчук звернувся з відкритим листом до міського голови Львова Андрія Садового.

Нічого не сотворюючи власного, львівська влада повсякчас норовить ухопити чуже і “поновленням війни” за ринок “Південний” розгортається черговий виток рейдерських атак, які гриміли у славному Львові минулоріч і, ймовірно, надалі розгортатимуться,- йдеться у листі. Народний депутат вважає, що ініціатива відкопати “сокиру війни” належить мерові, оскільки він перший підписав відповідне звернення до суду як новорічний “данайський презент” “Південному”.

Прикриваючись тогою правдоборця за мовби громадські інтереси, міський голова намагається усунути потенційних конкурентів на крісло мера, оскільки воно вже захиталося під ним унаслідок численних “земельно-приватизаційних тендерів”, війни з підприємцями, переслідування журналістів і повної підкилимової затемненості у роботі нинішньої команди мера, вважає Петро Писарчук.

Відкритий лист Петра Писарчука Андрію Садовому подаємо повністю.

«Пане голово, шлю Вам вітання з Новим роком, а заразом побажання дотримуватися у своїй роботі законів і норм християнської моралі. Підстави вважати, що саме з цим у Вас далеко не все гаразд, дає мені позов до Господарського суду, що його Ви підписали недавно.(Про поспішність і мотиви такого “дарунку” — трохи згодом). Нагадаю, йдеться про шкоду, яку, мовляв, завдає міській громаді діяльність ТВК “Південний”. Ні більше, ні менше. У позові Ви з упертістю, що заслуговує на краще застосування, намагаєтеся переконати високодостойний суд у тому, що більшого порушника законів, ніж “Південний”, на львівських теренах не було і немає.

Ваше, пане голово, фарисейство щодо ринку й тисяч людей, які працюють на ньому, має не тільки патологічне, але й вельми глибоке і давнє коріння, що, однак, розрослося особливо буйно у році, що минає. Майстерність організації рейдерських атак Вашої команди на успішні підприємства відточувалася ще у “Галицьких інвестиціях”, коли до руїн була доведена не одна львівська фірма. Піком цього цинічно-брехливого рейдерства, посяганням на найсвятіше — довіру людей — стала Ваша “Самопоміч” (за допомогою якої Ви, власне, й дорвались до високого крісла), нині зведена “на пси” й викинута у небуття як непотріб. Невже сподіваєтеся, що отаке нехтування інтересами людей, законами та мораллю зійде Вам з рук?!

Хіба можна повірити у щирість Ваших намірів щодо захисту прав та інтересів громади, коли з Янусовою дволикістю Ви з одного боку боретеся з ринком “Південним”, а з іншого з олімпійським спокоєм спостерігаєте за потворою, котру зведено у парковій зоні, на унікальному майданчику поблизу стадіону “Україна”?

Або ще таке. Скажіть, на милість, чи не дивував Вас такий парадокс: чому, маючи 171 тисячу гектарів території, Львів збирає 32 мільйони гривень земельного податку? Причому 340 тисяч гривень — а це більше одного відсотка, — сплачує “Південний”, займаючи територію всього 10 (десять!) гектарів тобто 0.006 відсотка львівської землі? Отож бо й воно! Якби Ви справді дбали про інтереси громади, то вже давно б ініціювали інвентаризацію землі, створили б однакові для всіх умови щодо її купівлі, ліквідували б корупційні схеми при виділенні ділянок.

З цього приводу мене не дивує поведінка Ваших заїжджих заступників — це ж бо варяги. Втім, невже у Львові перевелися фахові менеджери, що їх запрошують аж з Івано-Франківська, Луцька чи Києва? А в яку копійчину обійшлося лише житло для прийшлих керівників-зайд? І чи питали Ви, пане голово, згоди у громади на ці видатки? Натомість, коли звинувачуєте ТВК “Південний”, що тут, мовляв, ухиляються від орендної плати за землю, то навіть не лицемірите. Ви просто брешете! Уже не один рік у міськраді без розгляду пилом припадає пакет документів щодо відведення землі для “Південного” та сотні заяв щодо укладення договору оренди землі. Та що вже говорити про прохання підприємців — навіть рішення суду для Вас не указ! Таке враження, що правом розпоряджатися землею у Львові володієте лише Ви, а стаття 14 Конституції України, яка гарантує право власності на землю кожному громадянинові, для Вас — пустий звук.

Не зайвим, думаю, буде нагадати Вам, що на території ринку успішно функціонує унікальний дитячий комплекс “Дивосвіт”, рівного якому немає у місті. За логікою господаря, Ви б мали порадіти з цього приводу, оскільки дефіцит місць у дитячих дошкільних закладах сягнув критичної межі. Однак Ви навіть зігнорували запрошення на відкриття “Дивосвіту”, натомість піаритеся на імпрезах з нагоди початку роботи нових кнайп і розважальних закладів. Дволикістю віддає і від Вашого наполягання на багатомільйонних преференціях для певної київської фірми, яка буцімто оплатила Вами ж розрекламоване сумнівне шоу. Натомість Ви особисто очолили гоніння на фірму, яка створила тисячі робочих місць для львів`ян, збудувала красень-ринок, надає чи не найбільшу в місті спонсорську допомогу закладам освіти, охорони здоров`я, сиротинцям, потребуючим… Дивним видається Ваше, пане голово, розуміння інтересів громади. А ще більше — вибірковим. З якої би то рації?

Утім, ніде правди діти – є й ті, яким вельми прибуває від ваших щедрот. Наприклад, таких, як дозволи на будівництво котеджів у тих самих паркових зонах. Навіть чужа совіцька влада такого собі не дозволяла. Тисячі громадян роками оббивають пороги мерії, намагаючись приватизувати клаптик землі. Але для львівського мера є, виявляється, “достойники”, яким ласі земельні шматки виділяють, либонь, за гарні очі. Чому б не опублікувати їхні прізвища, посади? Це ж пряма вимога закону! Тоді б і виявилося, що серед отих “достойників” опинився, наприклад, син голови Господарського суду Львова. Подейкують, що для вирішення його “земельного питання” ледь не опівночі скликали сесію міської ради. Не хотілося б вірити, що це може бути платою за потрібне Вам рішення щодо ТзОВ “АЙПІЄ-Л” і “Південного”.

Визнаю, свого часу неабияк помилявся, коли при зустрічах переконував у своїй підтримці Ваших намірів навести лад у місті. Тепер мені цілком зрозуміло, що наміри у нас діаметрально протилежні. І не депутатський корпус міськради загалом спричинився до “відкатів”, “дерибанів” і корупції у небачених досі масштабах. Багато депутатів стали заручниками Ваших інтриг, бо були відрізаними від правдивої інформації, у тому числі — й щодо ТВК “Південний”.

Отож дозволю собі нагадати: у той час, коли Ви ще очолювали віртуальний Інститут розвитку міста (не вельми вдалі напрацювання якого сьогодні, найімовірніше, і втілюєте у життя), я не за власним бажанням, а згідно з волею влади першого демократичного скликання взявся освоювати ту земельну ділянку, де сьогодні розташований ринок “Південний”. Більшість таких людей, як Ви, вважали мене тоді диваком, а саме місце — безперспективним для ведення ринкової справи. Завдяки довірі людей, Господньому провидінню та впертій праці на колишньому пустирищі-мочарі виріс торговельний центр — окраса міста. Так, “Південний” – це моя гордість. Але це ще й гордість сотень і тисяч тих, хто тут працює, вигода для мільйонів відвідувачів щороку. Тому навіть тоді, коли втілювався злочинно-бісівський сценарій ліквідувати це підприємство, знищивши мене фізично, я не втрачав віри у правоту справи, якій віддав ледь не все життя і здоров`я.

Твердо переконаний і стоятиму на тому, що влада – не для того, щоби принижувати людей, обкладаючи їх хабарними оброками. Це шлях у нікуди. Влада справді повинна стояти на сторожі інтересів Людини і Закону. Тільки так ми зможемо збудувати державу, в якій жити буде комфортно всім. За це й буду боротися, попри чиновницькі наїзди і дурість, погрози та заздрість, нерозуміння та зловтіху.

З Новим роком! А щастя, суть якого у правді, ми обов`язково виборемо!

Народний депутат України Петро Писарчук»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *