ОСТАННІ НОВИНИ

«Парфенон» привіз українським дітлахам в Греції книги та навчальне приладдя

|

Делегація з львівського благодійного фонду «Парфенон» на свято Миколая побувала в Афінах, де відвідала українську школу при греко-католицькому храмі. Про це повідомила директор фонду та депутат обласної ради Лариса Федорів.

За її словами, фонд, за допомогою головного управління освіти ЛОДА, привіз до Греції навчальне приладдя, зокрема, мікроскоп та підручники, що відповідають новій програмі українських шкіл.

У цій школі вчаться 54 дітей з сімей заробітчан, які й утримують школу. Минулого року школу відвідав колишній міністр освіти С.Ніколаєнко і на запитання про якусь допомогу від держави на навчання, відповів, що, оскільки школа при церкві, то нічим не може допомогти, бо в Україні церква відокремлена від держави.

Л.Федорів переконана, що, незважаючи на такі вислови екс-міністра, держава має негайно звернути якнайпильнішу увагу на цю проблему, бо йдеться про майбутнє всієї держави. На її думку, тут слід брати приклад з росіян, які мають при своєму посольстві в Афінах одну з найпрестижніших шкіл, і цю школу фінансує російська держава.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *