ОСТАННІ НОВИНИ

Львів на другому місці за вартістю землі, і вона й далі зростатиме

|

Львівщину за вартістю продажу землі та оренди випереджає лише столиця, а за цей рік ціни на львівську землю зросли вдвічі. Про це під час прес-конференції повідомив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міської ради Михайло Бокало.

За його словами, метр квадратний землі у Львові в середньому коштує приблизно дві тисячі гривень.

На запитання журналістів, чи зросте вартість землі у місці цього року, М. Бокало відповів ствердно, але наскільки зросте її вартість, він не зміг сказати.

За словами Бокала, за цей рік для укладання документів на землекористування від громадян і юридичних осіб надійшло понад чотири тисячі звернень. Наразі 693 земельні ділянки надано в оренду, на три менше громадяни приватизували для обслуговування індивідуальних житлових будинків та 50 ділянок надано в постійне користуванням державним підприємствам.

М. Бокало розповів, що в 2007 році продано 15 земельних ділянок на суму майже 44 мільйони гривень Зокрема, сума 13,8 млн за оренду ділянки на вулиці Федорова побила всі рекорди на теренах СНД. Вартість одного квадратного метра цієї землі становила приблизно 9 тисяч гривень.

Також на розгляд конкурсної комісії скеровано 160 справ щодо визначення шляхів реалізації вільних земель, проведено інвентаризацію 26 земельних ділянок комунальної власності для обслуговування навчально-освітніх закладів та встановлено межі двох парків – «Левандівського» і «Стрийського».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *