ОСТАННІ НОВИНИ

До України дозволили ввозити метадон

|

Міністерство охорони здоров’я України (МЗУ) дозволило увезення на територію країни препарату метадон, пише «Комерсантъ-Україна».

У такий спосіб Україна виконала умову Глобального фонду з боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією для одержання гранта. Метадон мають намір використовувати для лікування ВІЛ-інфікованих людей, котрі страждають на наркотичну залежність.

Як зазначила заступник голови комітету МОЗУ з питань протидії ВІЛ-інфекції та іншим соціально небезпечним хворобам Олена Єщенко, це рішення далося Україні дуже важко. «Найбільший опір був з боку правоохоронних органів. Метадон є одним із дуже розповсюджених наркотиків, і вони побоюються, що офіційне увезення в країну стане ще одним каналом для його незаконного продажу», – повідомила Єщенко.

Дозвіл на увезення метадону одержала Державна акціонерна компанія «Ліки України». Обсяг першої поставки з Канади, котру здійснять найближчими днями, становитиме 29,5 кг. За розрахунками Міністерства охорони здоров’я, ця кількість метадону дозволить забезпечити лікування 2,2 тис. пацієнтів.

Нагадаємо, офіційний дозвіл на увезення метадону є однією із вимогміжнародної благодійної організації «Глобальний фонд з боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією», яка пообіцяла виділити Україні $150 млн допомоги у 2007-2012 рр, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *