ОСТАННІ НОВИНИ

Квик не бачить порушень довкола тендеру на ремонт даху на Дунайській

|

В. о. начальника житлового господарства Львівської міської ради Іван Квик відкидає звинувачення КРУ щодо не дотримання законодавства при проведенні закупівель за державні кошти під час тендер у на ремонт шатрового даху в будинку на вулиці Дунайській . Як він повідомив сьогодні під час прес-конференції, управління житлового господарства під час перевірки переможця тендеру – ЛКП “Рембудпостач” – не зафіксувало завищення цін.

«Зауваження КРУ стосуються того, що ціна переможця тендеру вища, аніж інших учасників тендеру. Але у тендерного комітету була підозра, що інші учасники тендеру пропонували свідомо занижену ціну, намагаючись будь-що перемогти. Це робиться для того, щоб спершу перемогти, а потім вимагати у замовника реальну ціну, оскільки діюче законодавство дозволяє дофінансування у 50% від суми тендерної пропозиції”, – зазначив Іван Квик. Він також наголосив, що на відміну від КРУ, яке дивиться тільки на цінову пропозицію, тендерна комісія звертає більшу увагу на якість виконаних робіт, а фірма-переможець тендеру має досвід відповідних робіт.

Нагадаємо, вчора начальни ця відділу перевірки державних закупівель Уляна Григорчук , повідомила що працівники КРУ у Львівській області під час перевірки дотримання законодавства при проведенні закупівель за державні кошти виявили порушень н а шість мільйонів гривень у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради . П орушення зокрема були виявлені у шести тендерах.

В одному випадку йдеться про тендер на ремонт шатрового даху в будинку на вулиці Дунайській. П роведення тендеру мали б скасувати, бо в одного з учасників документи не відповідали кваліфікаційним вимогам. Однак торги провели, і в них перемогла фірма, яка запропонувала найвищу ціну і найдовші терміни виконання робіт. Як аргумент на користь переможця висунули те, що ця компанія має досвід роботи в цій сфері.

Відтак на заступника голови тендерної комісії Івана Квика був виписаний протокол про порушення чинного законодавства. Відповідні матеріали також були передан і до прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *