ОСТАННІ НОВИНИ

Збір подарунків потребуючим дітям об’єднує схід та захід України

|

Понад 15 тисяч сиріт, дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей, а також неповносправних дітей у всіх областях України і в АР Крим, отримають цьогоріч подарунки від Святого Миколая. Про це повідомляють організатори Всеукраїнської екуменічної доброчинної акції «Святий Миколай мандрує Україною» – молодіжна християнська організація «Витанія».

За словами координатора всеукраїнської акції Тараса Яценка, торік, коли вперше відбулася акція «Святий Миколай мандрує Україною», на сході не лише діти, а й багато представників різних організацій вперше почули про Святого Миколая. А вже цього року вони ще активніше долучилися до її проведення та самі ініціювали низку доброчинних заходів. Таким чином, цьогорічна акція охоплює майже втричі більше дітей, ніж торік.

Організатори розуміють, що подарунок один раз на рік не допоможе вирішити всіх проблем потребуючих дітей, однак акція згуртовує ініціативну молодь, яка популяризує давні українські традиції гуманізму і милосердя. Як повідомив Тарас Яценко, окрім подарунків для дітей, акція покликана привернути увагу влади, суспільства та відомих людей до проблем знедолених дітей.

У кожній із 24 областей, а також у Криму, працюють координатори акції, які залучають у своїх регіонах ініціативну молодь, підприємства, навчальні заклади, театри, духовенство, ЗМІ. Понад тисячу волонтерів збирають солодощі, іграшки, канцтовари, книжки та дитячий одяг, а відтак пакують подарунки відповідно до віку та статі дітей. У кількох областях подарунки розносять по домівках потребуючих дітей. Однак у більшості регіонів волонтери відвідують сиротинці, лікарні, інтернати. У великих містах із 16 до 23 грудня координатори акції організовують для дітей масштабні святкові дійства, на які запрошують відомих осіб. Також акція охопить у кількох областях сиротинці для важкохворих дітей, для яких організовано спеціальну програму.

Організатори закликають усіх людей доброї волі допомогти Святому Миколаю прийти до кожної потребуючої дитини, долучившись до акції у своєму регіоні. Телефон «гарячої лінії»: 8-050-10-100- 60, сайт акції – www.sn.org.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *