ОСТАННІ НОВИНИ

Сеник відсвяткував на Тернопільщині рік Пінзеля

|

Голова Львівської обласної ради Мирослав Сеник, директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький, заступник голови Львівської обласної ради Лев Захарчишин та начальник відділу зовнішніх зв’язків та промоції регіону Львівської обласної ради Тарас Возняк на запрошення голови Тернопільської обласної ради взяли вчора участь у заходах із відзначення Року Пінзеля у Тернополі. Про це повідомляє прес-служба облради.

Цей рік з ініціативи Львівської обласної ради був проголошений Роком великого майстра Івана-Георга Пінзеля. Спільну декларацію про його відзначення підписали у нашому місті голови Львівської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Під час заходів одинадцятого грудня у Тернополі представники трьох областей спочатку відвідали Бучач. Також делегація оглянула міську Ратушу – один із шедеврів великого майстра Пінзеля та Бернарда Меретина.

Представники областей відвідали село Лукомиш, де три роки тому був знайдений шедевр Пінзеля – святий Онуфрій. Було обговорено способи збереження фігури, яку зараз перенесли до церкви. Також побували у печерному монастирі цього села. Після цього делегація відбула до Тернополя, де в обласному краєзнавчому музеї оглянула виставку творів Пінзеля – експонатів Львівського, Івано-Франківського та Тернопільського музеїв.

Під час консультацій було прийнято рішення про подальшу співпрацю областей у гуманітарній сфері і наступного року. Зокрема, обговорювалися пропозиції голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника про спільні проекти, що стосуються промоції замків та палаців Західної України, спільного відзначення 90-ї річниці проголошення ЗУНР. Було підтримано ініціативу п. Сеника щодо співфінансування Українського народного дому у Перемишлі. Для напрацювання спільних заходів та проектів буде створена спеціальна група із представників трьох областей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *