ОСТАННІ НОВИНИ

МАФи, які продають алкоголь та тютюн біля львівських шкіл, можуть демонтувати

|

Кіоски та магазини, які торгують біля шкіл та дитячих садочків, можуть просто демонтувати. Про це сьогодні, під час брифінгу «Як боротися з продажем пива та сигарет школярам?», повідомив начальник відділу територіального управління міста та управління архітектури Олесь Лужецький.

За його словами, департамент містобудування та департамент економічної політики Львова вже підготував проект ухвали, який передбачає зміну порядку та правил розміщення МАФів, а також, схеми та переліки їх розміщення у кожному районі міста. Проект рішення буде розглянемо на сесії міської ради у четвер, 13 грудня. Якщо проект рішення буде затверджено, то Департамент містобудування має забезпечити розробку перспективної схеми розміщення МАФів. Департамент буде брати до уваги попередньо затверджені сесією критерії – містобудівні, архітектурні, соціально-функціональні та часові.

«Якщо проект буде ухвалено, – у всіх малих архітектурних формах, які розміщені ближче, ніж 200 метрів від закладів освіти, буде заборонено торгувати алкогольними та тютюновими виробами. Якщо власники магазинів не підуть нам назустріч, то в них будуть забирати патенти на торгівлю, розривати з ними угоди, в гіршому випадку будемо просто демонтувати кіоски»,- зазначив Олесь Лужецький.

На сьогодні майже біля 46 львівських шкіл розміщені магазини та кіоски, які реалізовують спиртні та тютюнові вироби, деякі з них не мають дозволів на торгівлю цими товарами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *