ОСТАННІ НОВИНИ

На засмічених територіях Львівської залізниці не будуть зупинятися потяги

|

Львівська залізниця попереджує ті пункти зупинки, де платформи та смуги відчуження уздовж колії надалі будуть залишатися засміченими, що там приміські потяги не зупинятимуться. Про це повідомляє прес-центр державного територіально-галузевого об’єднання «Львівська залізниця» .

Ще в березні 2007 року Львівська залізниця розпочала активну кампанію, метою якої було очищення приколійної території і запобігання її подальшому забрудненню у семи областях західної України. Залізничники неодноразово зверталися до органів самоврядування сіл, селищ та міст, аби ті організували прибирання смуги відчуження та посадкових платформ. Однак у відповідь було лише мовчання. З огляду на це, Львівська залізниця вдалася до рішучих кроків: відмінила зупинки приміських потягів там, де колія і посадкові платформи були особливо засмічені. Це дало тимчасовий ефект, але згодом купи непотребу знову стали сусідами залізничного полотна.

На початку листопада цього року відокремлені підрозділи служби колії вкотре провели перевірку естетичного стану смуги відчуження та платформ Львівської залізниці. Результати були невтішними – 42 станції та пункти зупинки рясніють сміттям, причому 24 із них на Закарпатті.

Однак в інших областях ситуація не набагато краща. Залізничники знову звернулися до сільських, селищних та міських рад, аби ті посприяли у прибиранні приколійної території, але сміття і досі залишається там. Тому Львівська залізниця змушена знову вдатися до радикальних методів – якщо найближчим часом купи сміття не приберуть, то там, де звернення залізничників проігнорували, приміські потяги не зупинятимуться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *