ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виявлено порушення під час передавання комунальних приміщень в оренду

|

Інформаційно-правовий центр «Наше право» від червня до листопада цього року провів моніторинг управління та розпорядження власністю територіальної громади Львова, під час якого виявлено низку порушень під час проведення передачі об’єктів комунальної власності міста в оренду. Про це повідомив під час прес-конференції керівник проекту «Громадський моніторинг управління та розпорядження власністю територіальної громади міста Львова» Ярослав Жукровський.

За його словами, зокрема, незрозумілим є оголошення конкурсів, їх проведення, визначення переможців і передача у власність комунального майна.

«Ми виявили численні колізії та розбіжності у правових нормах щодо статусу об’єктів комунальної власності. Зокрема, це зловживання у вигляді прихованої приватизації приміщення, його непрозорого передавання в оренду комунального майна, заниження реальної оцінної вартості майна та приховування реальної інформації про приміщення, що перебуває у власності територіальної громади. Ми вважаємо, що ці колізії і розбіжності в законодавчому регулюванні спричинюють певний хаос щодо проблеми комунальної власності», – розповів Ярослав Жукровський.

«Ми зверталися у серпні з офіційними листами до управління комунальної власності з пропозицією про створення робочої групи, щоби усунути наявні протиріччя і внести відповідні змін до ухвал міської ради та рішень виконкому. Але ще досі ми не отримали жодної відповіді. Це свідчить про те, що вони не спроможні йти з нами на діалог», – додав він.

Також під час моніторингового спостереження волонтери центру провели огляд 240 об’єктів нерухомості, що перебувають у власності територіальної громади Львова. З них 46% використовують за їх цільовими призначеннями, 34% – нецільово, а 20% не використовують взагалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *