ОСТАННІ НОВИНИ

До Польщі пускатимуть лише тих, хто має по 40 доларів на день перебування

|

Польща ввела 6 грудня нові вимоги до наявності грошей для іноземців, що в’їжджають в країну.

Про це сказано у розпорядженні Міністерства закордонних справ і адміністрації Польщі від 30 жовтня, передає proUA з посиланням на «Українські новини».

Згідно з розпорядженням, у разі наміру перебувати в Польщі до 3 днів необхідно мати в своєму розпорядженні суму, рівну 300 злотим (близько 120 доларів), для покриття витрат на проживання, харчування і транспорт.

За відсутності полісу медичного страхування або офіційного запрошення потрібно додатково мати 300 злотих на кожен день перебування на покриття витрат на лікування.

При триваліших відвідинах Польщі необхідно мати з розрахунку на кожен день 100 злотих (близько 40 доларів) витрати, пов’язані з перебуванням, і 300 злотих на лікування (якщо немає страховки або запрошення).

Згідно з повідомленням генерального консульства Польщі в Києві, з 29 вересня 2003 року діяли різні ставки залежно від віку іноземця.

Зокрема, особам, яким виповнилося 16 років, для в’їзду в країну не більше, ніж на 3 дні треба було мати принаймні 300 злотих.

Молодші за цей вік могли перетнути кордон, маючи 150 злотих (20 доларів).

Збережено попередні ставки для учасників спортивних заходів, молодіжних обмінів, осіб, що відвідують Польщу для лікування в санаторних комплексах, і для тих, у кого сплачене перебування в країні.

Зокрема, ці категорії повинні мати при собі 20 злотих (8 доларів), але не менше 100.

Згідно з новим порядком, студенти і науковці, які бажають вчитися або брати участь у дослідженнях в Польщі, повинні мати при в’їзді 1600 злотих (640 доларів) на перших 2 місяці перебування і щоденно по 300 злотих на лікування у разі відсутності страховки або запрошення.

У випадку якщо навчання або тренінги проходять на платній основі, необхідно надати довідку про їх оплату за рік або за весь курс (якщо менше року) або надати відповідну суму.

Звільнені від зобов’язання підтверджувати наявність фінансів особи, які відвідують Польщу в рамках відповідних міжнародних договорів, зокрема про малий прикордонний рух; на запрошення органів польської влади.

Можуть не підтверджувати наявність фінансів особи з робочими візами, в’їзними візами для отримання права перебування в країні.

Наявність коштів можна підтвердити кредитними картками, листом з банку з печаткою і підписом.

Підтвердженням наявності коштів на перебування в країні може бути оригінал офіційного запрошення.

Як повідомляло агентство, Польща з грудня ввела нові правила видачі віз для українців у зв’язку зі вступом країни до шенгенської зони з 21 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *