Козак хоче врегулювання ситуації із відміною іменних квитків на залізниці

|

Львівська обласна рада не може бути осторонь ситуації, яка склалась на залізниці після відміни іменних квитків, вважає голова ЛОО УНП, керівник фракції УНП у Львівській обласній раді Богдан Козак. Про це повідомила прес-служба ЛОО Української Народної Партії

За словами Богдана Козака, вже сьогодні львів’яни та мешканці області не мають змоги придбати квитки у залізничних касах на новорічні та різдвяні свята. Натомість з’явилась інформація про появу спекулянтів, які перепродують квитки на будь-який напрям, але значно дорожче.

„Міністерство транспорту і зв’язку та Укрзалізниця визнають, що ситуація складна. Зокрема, ці відомства вже спільно почали виробляти механізми боротьби зі спекуляцією залізничними квитками у період новорічних свят. Значить, такі прецеденти уже мають місце”, – каже голова ЛОО УНП Богдан Козак.

Як відомо, Міністр транспорту та зв’язку України Микола Рудьковський запропонував вивчити можливість введення іменних квитків на додаткові потяги саме в період новорічних свят – коли на них спостерігатиметься найбільший ажіотаж. Також розглядається можливість організації спеціальних груп, які будуть виїздити з перевірками на вокзали в різні регіони.

„Свого часу, аби зупинити масові спекуляції на залізниці, було прийнято рішення про запровадження іменних квитків, – зазначив Богдан Козак. – Упродовж кількох останніх років проблем із перекупниками не виникало, а необхідність купівлі квитка, пред’являючи документ, не викликало дискомфорту у пасажирів. Тому важко пояснити появу урядової постанови про скасування цієї норми”.

Відтак, Богдан Козак вважає за необхідне заслухати на наступній сесії Львівської обласної ради начальника Львівської залізниці. Також прийняти відповідне звернення до Кабінету міністрів та Укрзалізниці, аби спекуляції із квитками не мали місця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *