ОСТАННІ НОВИНИ

Візи до Угорщини коштуватимуть 20 євро

|

Після входження Угорської Республіки до Шенгенської зони, робота прикордонних пропускних пунктів залишиться незмінною. Українцям доведеться лише відкривати шенгенську візу, повідомив сьогодні під час прес-конференції голова управління прикордонної охорони Угорщини, Йожеф Бендер.

За його словами, з моменту входження Угорщини до Шенгенської зони, технологія прикордонного пропуску залишиться незмінною.

«О півночі 21 грудня цього року Угорська Республіка стане повноправним членом Шенгенської зони. Але я запевняю, що підписання Угоди не створить залізну завісу між нашими країнами. Єдина різниця буде в тому, що українським громадянам, які в’їжджатимуть в Угорщину потрібно мати шенгенську візу. Друга зміна, яка пов’язана з нашим спільним кордоном – це ратифікація Угоди про малий прикордонний рух. Мешканці близько 700 пунктів по обидві сторони країн зможуть користуватися послугами, передбаченими цією Угодою. Зокрема, в’їзд до Угорщини мешканців прикордонних пунктів України, які проживають у межах 50-ти кілометрової зони, буде здійснюватися за окремими посвідченнями. Для тих, хто схоче поїхати далі як за 50 кілометрів, потрібно робити візу», – розповів Йожеф Бендер.

Послуги з надання шенгенських віз до Угорської республіки коштуватимуть 20 євро. А людям пенсійного віку, інвалідам, дітям до18 років та психічно хворим візи відкриватимуть безкоштовно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *