ОСТАННІ НОВИНИ

Граничний розмір плати за гуртожитки можуть підняти до 105 гривень за місце

|

Плату за проживання у відомчих гуртожитках можуть підняти до 105 гривень за одне ліжко-місце з урахуванням комунальних витрат. Про це йшлося сьогодні під час громадських слухань проекту рішення «Про граничні розміри плати за проживання в гуртожитках у місті Львові».

Необхідність прийняття такого рішення виникла у зв’язку із тим, що виконком задовольнив протест прокурора Львова на рішення виконкому від 2006 року. У цьому документі передбачалося встановлення плати за гуртожиток з окремою оплатою за комунальні послуги, що суперечить чинному законодавству.

На громадських слуханнях обговорили можливість встановити граничний розмір плати для громадян, іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, за проживання в гуртожитках не вище, ніж 105 гривень на місяць. Тобто особи, які користуються спільно приміщенням у гуртожитку і не перебувають у сімейних відносинах, платитимуть за одне ліжко-місце з урахуванням комунальних послуг.

«Така плата за проживання в гуртожитку є, безперечно, вигідною для мешканців. Адже сюди входить плата за ліжко-місце і всі комунальні послуги – воду, газ, світло, квартплату, вивезення сміття, поточний ремонт будинку, ремонт ліфтів, прання білизни тощо», – зазначила спеціаліст житлового господарства Ірина Колодко.

На сьогодні плата за гуртожиток становить 35 гривень без урахування комунальних послуг.

У Львові нараховується 26 відомчих гуртожитків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *