Підвищення середніх цін на більшість продуктів харчування зафіксувала протягом минулого тижня державна інспекція з контролю за цінами у Львівській області на продовольчих ринках Львівщини. Про це повідомляє прес-служба ЛОДА.
Зокрема, зафіксовано підвищення середніх цін на м’ясо яловичини – з 20,98 до 21,27 грн/кг або на 1% , сало – з 10,15 до 10,25 грн/кг, або на 0,9%, м`ясо птиці – з 13,10 до 13,26 грн/кг, або на 1,2%. Крім цього, подорожчало борошно – з 2,62 до 2,64 грн/кг або на 0,8%, макаронні вироби – з 3,16 до 3,24 грн/кг або на 2,5%, крупа гречана – з 5,11 до 5,15 грн/кг або на 0,8%, сметана – з 11,75 до 12,00 грн/кг або на 2,1%, молоко – з 1,86 до 2,00 грн/л, або на 7,5%, масло – з 11,88 до 12,10 грн/кг або на 1,9%, сир кисломолочний – з 8,83 до 9,08 грн/кг або на 2,8%, яйця – з 3,90 до 4,34 грн/дес., або на 11,3%. Також подорожчав цукор-пісок – з 3,20 до 3,24 грн/кг, або на 1,3%, олія – з 7,00 до 7,07 грн/л, або на 1%, картопля – з 1,75 до 1,90 грн/кг або на 8,6%, капуста – з 2,10 до 2,25 грн/кг або на 0,5%, цибуля – з 2,28 до 2,33 грн/кг або на 2,2%, морква – з 2,20 до 2,37грн/кг або на 7,7%, буряк – з 1,50 до 2,00 грн/кг або на 33,3%.
Водночас зафіксовано зниження середніх цін на м’ясо свинини – з 25,05 до 24,89 грн/кг або на 0,6% та яблук – з 3,48 до 3,05 грн/кг або на 12,3%.