ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройде Фестиваль давньої музики

|

V Фестиваль давньої музики відбуватиметься у Львові протягом 2-13 жовтня. Серед заходів дійства – українські прем’єри органних творів Д. Букстегуде, блокфлейтових концертів Ж.Ф.Рамо, виконання подвійних, потрійних і почвірних клавесинових концертів Й.С.Баха найкращими клавесиністами України і Польщі.

Також відбудуться прем’єри творів з кількох українських церковних та світських збірок.

У рамках фестивалю відбудеться курс майстерності з середньовічного виконавства для ансамблю «Львівські Менестрелі». Курс проведуть досвідчені знавці з Польщі. Під час нього буде відтворено твір “Carmina Burana”, поезія якого більше відома нам з однойменної кантати Карла Орффа.

Основними гостями фестивалю будуть артисти зі Швеції, Росії, Польщі та України.

V Фестиваль давньої музики у Львові впроваджує Центр міжнародних культурних ініціатив і Львівська організація Національної спілки композиторів України у співпраці з Управлінням культури Львівської міської ради, Управлінням культури Львівської облдержадміністрації, Українським католицьким університетом, Польським інститутом, Посольством Королівства Швеції в Україні.

Фестиваль давньої музики у Львові започатковано в 2003 році Центром міжнародних культурних ініціатив. Протягом 2003-2006 років дійство відвідали виконавці зі Швейцарії, Чехії, Польщі, Росії, Словаччини та України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *