ОСТАННІ НОВИНИ

ЛМКП «Львівводоканал» використовує нові технології для ремонту водопроводів

|

ЛМКП «Львівводоканал» спільно з австрійським підприємством «Рабмер – Україна» проводять роботи з відновлення аварійної ділянки водогону на вулиці Дорога Кривчицька, передає прес-служба міської ради. Завдяки використанню нових технологій відновлено 500 погонних метрів водогону діаметром 600мм без проведення масштабних земляних робіт.

Суть безтраншейного методу відновлення щільності водопроводу полягає у тому, що у трубопровід запускається рукав, змочений у двокомпозитній полімерній суміші, який за допомогою води чи гарячої пари в процесі вулканізації щільно з’єднується з існуючим трубопроводом та твердіє.

Ця дає змогу працювати безпосередньо в трубі, не перешкоджаючи рухові транспорту, пішоходам та виробничим процесам. Також можна проводити заміну комунікацій у важкодоступних місцях, де немає можливості розкопати та замінити труби – під житловими будинками, виробничими приміщеннями, автошляхами, залізничними коліями і т.д.

У Львові відновлення щільності водопроводу за допомогою безтраншейного методу проводиться вперше. Зазначений метод має ряд значних переваг перед традиційною заміною пошкоджених мереж – насамперед, гарантійний термін експлуатації трубопроводів складає щонайменше 50 років; нижча вартість у порівнянні з прокладанням нових мереж; мінімальні незручності для транспорту; можливість виконання у стиснутих просторових умовах, що надзвичайно важливо для насиченої комунікаціями центральної частини Львова.

Австрійське підприємство «Рабмер – Україна» входить до складу міжнародної групи «Рабмер – Холдинг» із штаб – квартирою в Австрії. «Рабмер – Україна» займається діагностикою та реновацією труб за допомогою найсучасніших технологій. Вже 25 років фірма працює у напрямку відновлення трубопроводів без розкопування грунту. За її плечима унікальні проекти – підводні роботи у Венеції з відновлення газопроводів, роботи у центрі Відня, де трубопроводи пролягали під будинками та історичними пам’ятками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *