ОСТАННІ НОВИНИ

Винних у фосфорній аварії назвуть 15 вересня

|

Офіційні результати роботи урядової комісії з розслідування причин аварії на залізниці, що сталася 16 липня в Львівській області, в ході якої перекинувся потяг із жовтим фосфором, будуть опубліковані в середині вересня. Про це «proUA»повідомив прес-секретар голови комісії Олександра Кузьмука Сергій Нагорянський.

За його словами, Кузьмук, невдовзі після того, як повернувся з Ожидова, звернувся до Прем’єр-міністра з проханням відстрочити час ухвалення остаточного рішення, «щоб не шукати «стрілочників», а дати об’єктивну оцінку, об’єктивно розібратися в причинах того, що сталося». І Прем’єр погодився.

«Наразі планується, що офіційні результати оголосять десь у середині місяця. Орієнтовно 15 вересня», – сказав Нагорянський.

Прес-секретар також підкреслив, що зараз Кузьмук «перебуває в постійному контакті з керівництвом Львівської області з цього питання».

Як повідомлялося, 17 липня розпорядженням Кабінету Міністрів України була створена урядова комісія з розслідування причин аварії на залізниці, що сталася в Львівській області. Її очолив Олександр Кузьмук.

Урядом комісії було доручено, зокрема, подати звіт про результати розслідування причин аварії до 25 липня.

16 липня в Буському районі Львівської області на залізничному перегоні Червоне – Броди біля станції Ожидів Львівської залізниці в результаті аварії зійшли з рейок 15 цистерн з жовтим фосфором, шість із них загорілися. Аварія створила загрозу населенню 14 населених пунктів, що прилягали до її епіцентру.

27 липня були завершені роботи з усунення наслідків надзвичайної ситуації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *