ОСТАННІ НОВИНИ

Керівництво Львівщини підпише з Януковичем не угоду, а протокол намірів

|

Замість угоди про регіональний розвиток Львівщини, керівництво області завтра планує підписати з Кабінетом міністрів протокол намірів. Про це сьогодні, 5 вересня, у коментарі ZAXID.NET заявив голова Львівської ОДА Петро Олійник.

“Насамперед, хочу зазначити, що угода не буде підписана – буде підписано протокол намірів. Як відомо, було засідання президії Львівської обласної ради, де Блок Юлії Тимошенко та ВО “Свобода” у категоричній формі заявили, що вони не проти такої угоди в принципі, але проти її підписання саме з урядом Януковича. Можливо, десь вони і мають рацію – таку угоду треба підписати після виборів і з новим урядом, який, на їх думку, працюватиме багато років. Тому буде підписано протокол про наміри. Враховуючи те, що я перебуваю у відпустці і виконую штабну роботу, – від Львівської обласної державної адміністрації на підписанні протоколу буде Валерій П’ятак” , – сказав Петро Олійник.

“Але ситуація із підписанням угоди є заполітизована – і не тільки з боку Львівської облради, а й з боку Кабміну – бо підписання такої угоди напередодні виборів носить політичні ознаки. Окрім цього, доручення прем’єр-міністра з його поїздки до Львова практично не виконане”, – наголосив керівник області.

“Зрештою, така угода потрібна. Але мають бути вироблені правила гри. Не повинно бути так, що правда лише на боці Кабінету міністрів, а Львівська облрада чи адміністрація – це “хлопчики для биття”. Ми повинні вибудувати по лінії Київ-територія взаємовідповідальні угоди, де буде не лише право мати хтось, а мати й міру відповідальності”, – резюмував Петро Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *