ОСТАННІ НОВИНИ

У Шевченківському гаю вп’яте пройде «Свято меду»

|

Побачити на власні очі процес відкачування меду, а також придбати мед і продукти бджільництва зможуть цими вихідними відвідувачі Музею народної архітектури та побуту. Як повідомив сьогодні під час брифінгу голова Спілки пасічників Львівщини Володимир Горішник, 8 та 9 вересня у Шевченківському гаю вже уп’яте пройде «Свято меду».

Щоправда, завадити медовому святу може погана погода. За словами заступника голови Спілки пасічників Львівщини Мирослава Криси, організатори розраховують на сонячну погоду і не мають жодних варіантів розгортання дійства, якщо піде дощ.

Як повідомив Мирослав Криса, «зернятком» цьогорічного «Свята меду» стане відкачування. Крім цього, гості свята зможуть взяти участь у різноманітних забавах та конкурсах, позмагатися на найкращий вірш, анекдот чи історію про бджільництво, безкоштовно продегустувати мед та покуштувати приготований за старовинним рецептом козацький куліш, а також взяти участь у конкурсі на пиття пива і меду на швидкість. Дітей чекатиме театралізоване дійство, конкурс на найкращий малюнок. Під час свята також презентуватимуть мистецтво Бойового Гопака.

Організатори свята обіцяють, що охочі зможуть зав’язати безпосередні контакти із пасічниками як Львівщини, так і Закарпаття, Івано-Франківщини, Вінниччини та Одещини, які презентуватимуть свій мед на заході. Загалом очікують приїзду не менше 25 пасічників, у яких можна буде придбати мед за ціною від 20 до 40 гривень за літр, залежно від його сорту, а також пасічник з Одещини продаватиме справжні питні меди.

Що ж стосується відвідувачів, то організатори «Свята меду» розраховують на прихід не менше трьох тисяч гостей. «Свято меду – одне з найвідоміших свят, які відбуваються в Шевченківському гаю й інтерес львів’ян до нього великий. Минулого року це свято співпало із Днем міста, але тоді його відвідали близько 50 тисяч осіб», – зазначив директор Музею народної архітектури та побуту Іван Дуб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *