ОСТАННІ НОВИНИ

Львову вже не прогнозують готельного буму

|

Львів не потребує великої кількості нових готелів у зв ’ язку з проведенням чемпіонату Європи з футболу. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив радник міського голови Львова з питань Євро-2012 Іван Лунь.

За його словами, за п ’ ять років кількість постійних готельних номерів у Львові може зрости максимум до 2200. Сьогодні ж їх у нашому місті налічується приблизно 1800.

«Будувати величезної кількості нових готелів у Львові немає необхідності. Крім того, інвестори навряд чи підуть на таке, адже після Євро їм треба буде щось з тими готелями робити», – зазначив Іван Лунь.

Радник Садового заявив, що місту доцільніше підвищувати стандарти вже існуючих готелів. «Не треба Львову ще 40 готелів, треба покращувати те, що є, задавши певний стандарт якості», – зазначив він.

Іван Лунь також повідомив, що вирішувати проблему поселення іноземних гостей у період «Євро-2012» Львів, скоріше за все, буде через облаштування тимчасового проживання у гуртожитках і таборах на околицях міста. За словами директора департаменту з питань Євро-2012 Львівської міської ради Олега Засадного, за рахунок реконструкції студентських гуртожитків місто планує отримати близько 11 тисяч місць.

Разом з тим у львівській мерії не відкидають думку про те, що кілька сучасних великих готелів місту все ж знадобляться. У зв’язку з цим на продаж у Ратуші готують земельні ділянки. Дві з них на вулиці Федорова виставлятимуть у жовтні на аукціон у рамках інвестиційного форуму. А у 2008 році мерія планує виставити на земельні торги ще 7-8 ділянок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *