ОСТАННІ НОВИНИ

Рудьковський каже, що поляки не проводили експертизу на місці «фосфорної» аварії

|

Міністр транспорту і зв’язку Микола Рудьковський заявляє, що польські фахівці не проводили експертизу на місці «фосфорної» аварії в Львівській області. Про це він заявив у вівторок, 4 вересня, на прес-конференції в Сімферополі, передає proUAз посиланням на «КоммерсантЪ-Украина».

«Польща не проводила технічної комісії, проводила комісію тільки українська сторона — «Укрзалізниця», — сказав Рудьковський. За словами міністра, з результатами комісії вже ознайомлена відповідна група Мінтрансу, а остаточне рішення з цього питання прийматиме державна комісія на чолі з віце-прем’єром України Олександром Кузьмуком. «Якщо у когось будуть якісь претензії, ці результати можуть бути заперечені», — додав Рудьковський.

Тим часом, як розповів виданню начальник Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Львівській області Богдан Матолич, 21 серпня польські фахівці провели контрольні виміри вмісту фосфору в ґрунті, повітрі й воді. Матолич не захотів коментувати слова Міністра транспорту, заявивши, що не знає, що Микола Рудьковський мав на увазі.

Крім того, Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич, перебуваючи з робочим візитом в Одесі, також підтвердив інформацію про висновки польських експертів. «Так, польська комісія підтвердила те, про що говорили наші екологи. Ви бачите, ніхто нічого не приховував», — сказав Шуфрич. При цьому міністр додав, що він «не був прихильником ніяких іноземних експертиз». «Я вважаю, що у нас достатньо своїх експертів, і вони в змозі це вирішувати», — відзначив глава МНС.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *