ОСТАННІ НОВИНИ

Заплатити за постіль можна тільки в касі

|

З першого вересня оплата за користування постільною білизною в потягах повинна здійснюватися тільки через каси. З цього дня вступає в силу відповідна постанова Кабінету Міністрів, повідомила прес-служба «Укрзалізниці».

Постанова «Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом» змінює принцип оплати вартості за користування постільними речами в потягу – якщо раніше за постіль можна було заплатити і в касі, і у вагоні, то з дати введення в дію п. 1 постанови всі пасажири повинні оплачувати цю послугу тільки в касі.

Відповідно, постільні речі видаватимуться в тому випадку, якщо пасажир здійснить оплату за послугу в касі.

Водночас, в окремих випадках, визначених Правилами провезення пасажирів, багажу, вантажобагажу і пошти залізничним транспортом України, оплата буде можливою і безпосередньо в потягу. У випадку, якщо пасажир не сплатив вартості користування постільними речами в касі (при терміновому виїзді на похорони, у зв’язку з нещасними випадками з рідними або близькими, у разі непередбаченої значної зміни графіка руху потягу, в разі зміни на шляху проходження потягу категорії вагону, в якому їхатиме пасажир), начальник потягу (провідник) зобов’язаний запропонувати пасажирові сплатити вартість цієї послуги у вагоні.

У постанові підкреслюється, що оплата вартості користування постільними речами здійснюється тільки за бажанням пасажира, що зафіксовано в п. 26: «Касир або інший працівник, який отримує гроші під час розрахунку з пасажиром, повинні з’ясувати, чи згоден пасажир сплатити користування у вагоні постільними речами, чітко повідомити загальну вартість проїзду, суму готівкою, отриману від нього, номер потягу, дату відправлення, тип і номери вагону, категорію місця, суму здачі».

Постанова «Про внесення змін до Порядку обслуговування громадян залізничним транспортом» була прийнята Кабінетом Міністрів 30 травня 2007 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *