ОСТАННІ НОВИНИ

НУНC закликатиме до масового блокування ГУ МВС України у Львівській області у разі поновлення Сала

|

Молодіжні організації партій, що входять до блоку “Наша Україна – Народна Самооборона”, “отаборилися” сьогодні довкола пам’ятника святому Юрієві перед ГУ МВС України у Львівській області. Метою акції протесту “Ні – реваншу!”, за словами керівника львівського міського штабу блоку НУНС Володимира Квурта, є “не допустити в управління МВС України у Львівській області одіозного Олега Сала”.

“Галицький суд м. Львова виніс рішення про реабілітацію й повернення на цю посаду цієї людини, – заявив він. – Ми прекрасно знаємо, що таке рішення може прийняти лише колегія МВС України, яку призначено на завтра. Тим часом, із достовірних джерел нам стало відомо, що сьогодні має бути виданий наказ міністра про призначення О. Сала на керівника львівської міліції”.

В. Квурт додав: “Ми закликаємо львів’ян та мешканців області прийти завтра, 4 вересня, на мітинг, що розпочнеться тут о 14-й годині, і в якому візьме участь екс-міністр МВС, перший номер у виборчому списку блоку НУНС Юрій Луценко”.

Заступник керівника львівського обласного виборчого штабу блоку НУНС Андрій Парубій додав, що організаторами акції є молодіжні організації партій, що входять до помаранчевого блоку. «Вони найбільше пам’ятають цинізм О.Сала напередодні президентських виборів 2004 року. Їм особливо принципово, щоб ця людина ні за яких умов не змогла повернутися в цей будинок, і взагалі займати в майбутньому будь-яку керівну посаду у Львові” – зазначив А.Парубій.

Він додав, що представники блоку вже подали апеляцію на рішення Галицького суду, та зібрали третину підписів за проведення позачергової сесії Львівської облради з цього питання. “Ми не скликаємо поки що сесію, чекаємо, що буде завтра”, – зазначив він.

На запитання ZAXID.NET, чи поінформовані представники ГУ МВС України у Львівській області щодо акції, А. Парубій відповів: “Пора подала офіційну заяву на акцію. Я, як координатор, сьогодні вранці спілкувався з кількома заступниками, й вони попросили, щоб акція не виходила за межі площі, на якій розташований пам’ятник, і ми не перекривали рух”. Разом із тим, організатори розраховують на багаточисленний мітинг завтра. “Думаю, дуже багато львів’ян підтримують нашу позицію з цього питання, й захочуть почути позицію Юрія Луценка”, – сказав А. Парубій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *