ОСТАННІ НОВИНИ

На західному кордоні України в серпні затримали 20 туристичних автобусів

|

Відомих туроператорів України впіймали на підробці технічних даних туристичних автобусів, які курсують у країни Європи. За даними прес-служби ДПСУ, лишень з 18 серпня на західних кордонах України прикордонники затримали 20 таких автобусів.

Унаслідок операції «Автобус 2007» прикордонники виявили спритних махінаторів, які свого часу, завдяки завищенню року випуску туристичного лайнера, перетворювали автобус 1990 року випуску у 2000 рік. Вигода була у них одна – країни Євросоюзу вже давно не пускають на свої терени транспортні засоби, які мають вимоги Євро-1. Збільшивши рік автобуса, махінатори піднімали рівень вимог з Євро-1 до Євро-3.

Загалом вартість десяти, а це половина з усіх конфіскованих автобусів, склала майже три мільйони гривень. Варто додати, що серед конфіскованого транспорту автобусні лайнери відомих фірм: «Неоплан», «Сетра», «Вольво», «Мерседес» та інші.

Під час проведення операції «Автобус 2007» прикордонники також затримали водіїв рейсового автобуса сполученням Львів – Варшава, які вимагали у пасажирів гроші за сприяння у безперешкодному перетині кордону. Проти цих осіб порушено кримінальну справу.

Цікаво, але після початку операції та вилучення великої кількості автобусів, на адресу перших осіб держави, керівників прикордонних та митних відомств надійшла скарга від одного з депутатів Львівської міської ради. Він у своєму запиті вимагав розібратися із «загрозливою ситуацією, що склалась із виконанням регулярних міжнародних перевезень, зокрема на українсько-угорському кордоні».

Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України повідомляє, що виявлення та вилучення транспортних засобів із підробленими документами є одним із завдань з охорони державного кордону, тому операція «Автобус 2007» довела свою ефективність і буде продовжена надалі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *