ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні відзначатимуть 70-річчя від дня народження В`ячеслава Чорновола

|

Президент України Віктор Ющенко видав сьогодні указ «Про відзначення 70-річчя від дня народження В`ячеслава Чорновола». Відповідно до указу Кабмін разом із Національною академією наук України та із залученням представників громадськості має розробити та затвердити план заходів з підготовки та відзначення 70-річчя від дня народження В`ячеслава Чорновола. Про це повідомляє офіційний сайт Президента.

Зокрема, доручено організувати та провести до кінця 2007 року в населених пунктах України, пов`язаних із життям та діяльністю В’ячеслава Чорновола, урочистості з нагоди 70-річчя від дня його народження. Провести у грудні 2007 року у місті Києві наукової конференції «Місце та роль В`ячеслава Чорновола у становленні сучасної української державності», а також тематичних конференцій, круглих столів, присвячених життю та діяльності В. Чорновола, в інших регіонах України;

Також заплановано проведення у навчальних закладах тематичних заходів з популяризації громадсько-політичної та правозахисної діяльності В. Чорновола. У тому числі проведення серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів олімпіади з прав людини, присвяченої пам`яті В. Чорновола; вирішення питання щодо створення у місті Києві музею шістдесятництва та його філій в областях України, де розвивався правозахисний рух. Також заплановане завершення до кінця 2007 року відбудови садиби родини В`ячеслава Чорновола у селі Вільхівець Звенигородського району Черкаської області і забезпечити спорудження окремого приміщення для розміщення в ньому експозицій, що висвітлюють життя та діяльність В. Чорновола.

Крім цього за участю громадської організації «Музей шестидесятництва», Благодійного фонду імені В`ячеслава Чорновола та видавництва «Смолоскип» передбачено видання 6-10 томів десятитомного зібрання творів В. Чорновола; а також карбування та введення в обіг у встановленому порядку ювілейної монети, випуск та погашення поштової марки, присвяченої 70-річчю від дня народження В`ячеслава Чорновола.

Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям доручено затвердити відповідні плани заходів з підготовки та відзначення 70-річчя від дня народження В. Чорновола, а також вивчити питання щодо найменування чи перейменування в установленому порядку на честь В`ячеслава Чорновола вулиць, проспектів, майданів у населених пунктах України.

Міністерству освіти і науки України доручено забезпечити об`єктивне висвітлення у навчальних програмах та нових підручниках для навчальних закладів теми українського визвольного руху та участі в ньому, зокрема, В`ячеслава Чорновола.

Державному комітету телебачення та радіомовлення України доручено організувати цикли тематичних теле- і радіопередач про життя та діяльність В`ячеслава Чорновола, його роль в українському визвольному русі та забезпечити широке висвітлення заходів з відзначення 70-річчя від дня його народження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *