ОСТАННІ НОВИНИ

У польському консульстві нічого не знають про жорсткіші вимоги до видачі віз

|

До Генерального консульства Республіки Польща у Львові наразі не надходило жодної інформації про суттєве посилення з жовтня вимог до охочих отримати польську візу.

“Офіційно у мене немає ніякої інформації про це”, – заявив у коментарі ZAXID.NET Генеральний консул Генконсульства Польщі у Львові Вєслав Осуховскі, коментуючи ймовірність того, що уже з жовтня консульства Польщі вимагатимуть від українців страхівку та низку додаткових документів, а з 1 листопада стягуватимуть за видачу візи плату у розмірі 35 євро.

Про те, що Польща має намір з 1 листопада стягувати плату у розмірі 35 євро за видачу візи для українців повідомив “Українським новинам” директор консульського департаменту Міністерства закордонних справ Польщі Яцек Юноша-Кишилевський.

За його словами, також будуть посилені вимоги до охочих отримати візу. Зокрема, консульства вимагатимуть підтвердження наявності коштів для виїзду до Польщі, яким може бути, наприклад, виписка з банківського рахунку. Також кожен охочий відвідати Польщу буде зобов’язаний також мати страховку, яку консульства почнуть вимагати вже з жовтня.

Крім того, консули можуть зажадати додаткові документи, необхідні для ухвалення рішення про видачу візи, і проводити додаткові консультації і співбесіди.

Юноша-Кишилевський пояснив посилення вимог до видачі віз необхідністю для Польщі підготуватися до вступу до Шенгенської зони, запланованого на 1 січня 2008 року. “Нам потрібний перехідний період, щоб перевірити, як консули на місцях справлятимуться зі своїми обов’язками в нових умовах”, – зазначив він.

Представник польського МЗС сказав агентству, що з листопада консульства перестануть видавати візи того ж дня, коли була отримана заявка. Він не уточнив нові терміни розгляду справ, запевнивши, що консульства будуть прагнути працювати оперативно.

За даними МЗС Польщі, консульства стягуватимуть плату за розгляд справи про видачу візи, тому, у разі негативного результату, гроші не повертатимуться заявникові.

Нагадаємо, що Україна хоче домовитися з країнами-сусідами, які з 2008 року приєднаються до Шенгенської зони, про спрощення візового режиму для українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *