ОСТАННІ НОВИНИ

В УГКЦ створено комісію для сприяння єдності між християнами

|

Синод єпископів Української греко-католицької церкви прийняв рішення про утворення комісії для сприяння єдності між християнами, повідомляє офіційний сайт УГКЦ. Завдання комісії полягає у координації екуменічного та міжцерковного служіння УГКЦ, а також у допомозі духовенству та мирянам церкви у реалізації всеукраїнських та міжнародних загальноцерковних екуменічних програм.

Головою комісії призначено доктора екуменічного богослов`я Ігоря Шабана, який вже довший час займається міжконфесійними та міжцерковними справами при патріаршій адміністрації УГКЦ у Києві.

«Головними напрямками діяльності комісії мають стати формування та підтримка екуменічних та міжцерковних ініціатив УГКЦ, зокрема душпастирської, інформаційної, координаційної та консультаційної діяльностей, співпраця з відповідальними за екуменічне служіння УГКЦ, як в Україні, так і за кордоном, а також з відповідними органами інших Церков в Україні та з органами державної влади усіх рівнів щодо розвитку програм, які стосуються екуменічної та міжцерковної діяльності», – повідомив Ігор Шабан.

«Одним з ключових моментів праці комісії, буде організація формації, вишколів, семінарів та тренінгів для священиків та мирян УГКЦ, що допоможе бути більш відкритими на спільні молитви, зустрічі, діалог та обмін досвідом особливо з нашими братами православними, з якими у нас спільна багатовікова історія», – зазначив він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *