ОСТАННІ НОВИНИ

Обласні осередки партій - членів НУНС вимагають від уряду не допустити повернення Сала

|

Лідери львівських обласних організацій партій – учасників Блоку „Наша Україна – Народна Самооборона” звернулися до голови Кабінету Міністрів України Віктора Януковича та міністра Внутрішніх Справ України Василя Цушка з вимогою про недопущення повернення Олега Сала на посаду начальника обласного управління МВС .

Текст заяви подаємо повністю:

«Висловлюємо глибоку стурбованість у зв`язку із кадровими призначеннями у Львівській області, які проводить уряд Віктора Януковича.

В першу чергу громадськість Львівщини обурена фактом імовірного повернення на посаду одіозного представника кучмістсько-медведчуківського режиму генерала Олега Сала.

Олег Сало обіймав посаду начальника Управління МВС України у Львівській області з грудня 2003-го по січень 2005 року. Він добре запам`ятався мешканцям області безпідставними репресіями щодо політиків, підприємців, державних службовців, які підтримували кандидата в Президенти Віктора Ющенка. За його командою було здійснено ряд провокацій проти журналістів та студентів міста Львова. Безпосередньо під час голосування на виборах у 2004 p., не без відома Олега Сала, було здійснено кілька спроб знищити бюлетені у виборчих скриньках. За цими фактами після Помаранчевої революції, у лютому 2005 p., Генеральна прокуратура порушила проти Сала Олега Михайловича дві кримінальні справи – за ст. 157, ч. 2 (перешкоджання здійсненню виборчого права) та за ст. 364, ч. З (зловживання владою чи службовим становищем) Кримінального кодексу України. А у квітні того ж року його оголосили в міжнародний розшук.

Після приходу до влади так званої „антикризової” коаліції, у березні 2007 p., Печерський районний суд Києва своїм рішенням визнав кримінальну справу, порушену проти генерал-майора, екс-начальника міліції Львівщини Олега Сала, безпідставною. Відтак пан Сало подав позов до МВС про незаконне звільнення, а кілька днів тому Галицький районний суд задовольнив позов колишнього начальника обласного управління міліції Олега Сала про поновлення його на посаді.

Звертаємо увагу, що Управління МВС України у Львівській області реорганізоване у Головне управління МВС України у Львівській області, а відтак посади, на яку нібито поновили генерала Сала уже не існує.

Однак навряд, чи Закон може зупинити реваншистів, адже ми маємо чимало фактів, коли призначення керівників певних структур у Львівській області відбувається всупереч чинному законодавству. Останній приклад – звільнення з посади начальника Львівського обласного управління захисту прав споживачів Павла Сосновського, який перебуває на лікарняному, перетворення обласного управління у територіальний орган Держспоживстандарту та призначення на посаду його керівника іншої людини. Усі ці дії відбуваються без погодження із Львівською обласною державною адміністрацією та Львівською обласною радою.

Ми не можемо миритися із свавіллям регіоналів, підтримуємо справедливе обурення львівської громади, закликаємо уряд Янукович зупинитися!

Вимагаємо від посадовців неухильного дотримання Законодавства України, відміни сумнівних розпоряджень про призначення посадовців та недопущення повернення в лави МВС Олега Сала.

Реванш не пройде! Закон один для всіх!

Від імені ЛОО Партії Народний Союз Наша Україна” Петро Олійник, ЛКО Народного Руху України Ярослав Кендзьор, ЛОО Української народної партії Богдан Козак, ЛОО Громадянської партії „Пора” Володимир Квурт, ЛОО Української республіканської партії „Собор” Ірина Лукавецька, ЛОО Партії Християнсько-Демократичний Союз Тарас Федак, ЛОО Європейської партії України Назар Бекетов, ЛОО партії „Вперед, Україно!” Микола Александров, ЛОО Партії Захисників Вітчизни Микола Александров, ЛОО Конгресу Українських Націоналістів Роман Дідусь

Львів, 28 серпня 2007 р. ».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *