ОСТАННІ НОВИНИ

Військові кваліфікують події на вулиці Саксаганського як напад на військовий об’єкт

|

Нападом на військовий об’єкт назвав події біля будівлі на вулиці Саксаганського, 13 начальник юридичної служби повітряного командування «Захід» підполковник Віктор Василькевич.

За його словами, будівля військової частини перебуває під охороною військовиків і належить військовому відомству. «Воно є військовим майном у Реєстрі об’єктів державної власності воно є на балансі міністерства оборони», – сказав він.

За словами пана Василькевича, попри усі судові рішення військові не вважають справу закритою, оскільки нещодавно були виявлені два документи – Ради міністрів СРСР і ради міністрів УРСР від 1951 року, які свідчать про передачу цієї будівлі оборонному відомству. «Було подано заяву про перегляд судових рішень за нововиявленими обставинами до Господарського суду міста Києва», – сказав він.

Ухвала суду про прийняття до розгляду цієї заяви означала б, за словами військового юриста, зупинку виконання рішення Верховного Суду. Відтак було здійснено таку силову акцію із застосуванням трактора.

Натомість судді покликаються на ухвалу Верховного Суду України від 26 липня цього року у справі за позовом міської ради Львова до військової частини А0780, згідно з якою касаційну скаргу військових на рішення апеляційного господарського суду не задоволено. Це рішення апеляційного суду передбачало зняття охорони з комплексу приміщень, звільнення їх та передачу ключів від них. Військовим наказано не чинити перешкод Львівській міській раді у володінні, користуванні та розпорядженні майном.

Цей комплекс приміщень було передбачено віддати для потреб апеляційного адміністративного суду Львівської області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *