ОСТАННІ НОВИНИ

Відтепер потяг до Рівного мчатиме на годину швидше

|

“Зараз ми працюємо над програмою оновлення рухомого складу Укрзалізниці протягом 2008-2015 років. Цю програму повинен розглянути уряд, і після того, як її буде затверджено, ми почнемо працювати в цьому напрямку. Це пріоритет”, – повідомив сьогодні, 29 серпня, під час відкриття швидкісної дільниці Львів-Здолбунів гендиректор Укрзалізниці Володимир Козак.

Також він сказав, що залізниця наступного року продовжить працювати над програмою швидкісного руху. “Якщо раніше на ділянці з Рівного до Львова люди добиралися близько чотирьох з половиною години, то тепер після відкриття швидкісного руху на дільниці Львів-Здолбунів з Рівного до Львова люди добиратимуться за три з половиною години, а якщо буде оновлено рухомий склад і він рухатиметься зі швидкістю 140-160 км/год., цей шлях скоротиться до двох з половиною годин. А це для нас істотна економія. Зокрема, це дозволить зменшити кількість одиниць рухомого складу для здійснення перевезень”, – розповів В.Козак.

Він також повідомив, що Укрзалізниця працює зараз над новим локомотивом разом з компанією “Siemens”. “Локомотив вже майже готовий. Але для того, щоб пристосувати його до нашої колії, необхідно 2-2,5 роки”, – наголосив гендиректор Укрзалізниці.

За 7 місяців цього року Львівська залізниця модернізувала понад 130 км колій, зокрема, провела комплексно-оздоровчий ремонт – 153,3 км (101%), заміну рейок новими – 25,6 км (102%), іншими видами ремонту оздоровлено ще близько 100 км колії. Порівняно із минулими роками, масштаби робіт, запланованих до кінця 2007 року, перевищують їх у кілька разів.

Цього року по колійному господарству Львівської залізниці уже виконано робіт на 250 млн грн, із них понад 140 млн грн освоєно на програму швидкісного руху на дільниці Львів-Здолбунів. Усі роботи залізниця проводить власними силами і коштами, повідомляє Zaxid.net.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *