ОСТАННІ НОВИНИ

«Пору» зареєстрували на вибори окремо

|

Центральна виборча комісія зареєструвала партію «Пора» на вибори Верховної Ради. За таке рішення у вівторок проголосували 8 членів ЦВК, Також комісія скасувала реєстрацію членів «Пори», включених до виборчого списку блоку «Наша Україна – Народна самооборона», і визнала виключеним зі списку одного з лідерів партії Владислава Каськіва у зв’язку з тим, що він не подав заяву про згоду висунути свою кандидатуру в депутати парламенту.

Проекти постанов про реєстрацію «Пори» на вибори були винесені на розгляд комісії і представлені Михайлом Охендовським.

Раніше комісія не змогла прийняти постанову про відмову в реєстрації «Пори». Тоді пропозицію відмовити партії в реєстрації підтримали 7 членів комісії, при цьому 3 проголосували проти та 5 утрималися.

Доповідач за цим питанням Валерій Шелудько на початку засідання запропонував зняти питання щодо партії «Пора» з порядку денного, мотивуючи це тим, що зараз в окружному адміністративному суді ведеться провадження за позовом «Пори». Проте члени комісії не підтримали його ініціативу і залишили питання на порядку денному.

Шелудько запропонував комісії відмовитися зареєструвати «Пору» на вибори Ради, мотивуючи це тим, що рішення партії про вихід із блоку «Наша Україна – Народна самооборона» було прийняте пізніше, ніж за 90 днів до дати виборів, і таким чином, відповідно до діючого законодавства, партія не є суб’єктом виборчого процесу.

Крім того, член ЦВК Андрій Магера звернув увагу комісії на те, що 2 серпня 9-й з’їзд партії ухвалив рішення про входження до блоку «НУ-НС», а подані до комісії документи свідчать про те, що 20 серпня 7 з’їзд «Пори» вирішив вийти з цього блоку.

У свою чергу, частина членів ЦВК заявила, що не бачить підстав для відмови «Порі» у реєстрації.

Зокрема, Михайло Охендовський зазначив, що норма про ухвалення рішення про вихід із блоку за 90 днів до дати виборів діє тільки у разі чергових парламентських виборів, коли виборча кампанія триває 120 днів, передає proUAз посиланням на «Українські Новини».

.

Як повідомлялося, на початку серпня партія «Пора» вирішила увійти до блоку партій «Наша Україна – Народна самооборона» для участі у виборах Верховної Ради в 2007 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *