ОСТАННІ НОВИНИ

Олійник зустрівся із Мюллером

|

28 серпня в приміщенні Львівської облдержадміністрації відбулася зустріч голови Львівської облдержадміністрації Петра Олійника з парламентським статс-секретарем при федеральному міністрі довкілля, охорони природи і безпеки Німеччини Міхаелем Мюллером, повідомляє прес-служба ЛОДА.

Під час зустрічі обидві сторони обмінялись думками про сучасний стан екологічної політики в Німеччині та Україні . Особлива увага акцентувалась на Львівській області.

Голова Львівської облдержадміністрації ознайомив гостей із проблемами екологічної політики в Україні загалом та у Львівській області зокрема. Він зазначив, що, на превеликий жаль, в Україні відсутня єдина державна політика у питанні екології. „Системи, які забезпечують екологічну безпеку, вимагають інвестицій для модернізації”, – сказав Петро Олійник.

Керівник області наголосив на важливості співробітництва України та Німеччини у галузі екологічної політики „ Нам цікаво, як функціонує система екології в Німеччині та інших державах Європи”, – відзначив Петро Олійник. За словами керівника області, удосконалення законодавчої бази, ознайомлення із сучасними технологіями та доступ до фінансового ринку – ось запорука покращення стану екологічної ситуації в Україні.

Голова облдержадміністрації запропонував німецьким колегам ідею напрацювання спільної програми для Львова та області, в основі якої повинна знаходитись побудова очисних споруд для невеликих населених пунктів Львівщини. Для великих міст керівник області запропонував напрацювати систему модернізації очисних споруд.

Міхаель Мюллер, зі свого боку, також наголосив на важливості співпраці України та Німеччини у сфері екологічної політики. „З моєї точки зору, Україна належить до Європи та повинна бути членом ЄС. Моїм питанням є –наскільки сам регіон готовий до цього ?” – зазначив парламентський статс-секретар.

Протягом зустрічі сторони обговорили підходи до двосторонньої співпраці в рамках Європейської політики сусідства. Особливу увагу в процесі діалогу було відведено інструменту „твінінгу” (EU-INTERREG) ЄС щодо сприяння адміністративним партнерським зв’язкам. Відтак, німецька сторона запропонувала ідею створення проектної команди, яка б працювала в Україні протягом двох років.

Міхаель Мюллер також наголосив на тому, що проведення „Євро-2012” в Україні – це великий шанс покращити імідж держави. „Кожна нація свого часу отримує певний акумулятивний поштовх для розвитку. Для України – це „Євро-2012”. Саме тому, цю подію слід розглядати не як тягар, а як великий шанс для держави”, – сказав Міхаель Мюллер.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *