ОСТАННІ НОВИНИ

Гриценко обіцяє модернізувати МіГ-29 власними силами

|

Міністр оборони України Анатолій Гриценко заявив, що модернізація військових літаків Міг проводиться власними силами українських підприємств.

“Модернізація українських літаків МіГ-29 проводиться власними силами, без орієнтації на російські та ізраїльські аналоги”, – зазначив міністр під час відвідин державного підприємства Міністерства оборони України “Львівський державний авіаційний ремонтний завод”.

Керівник вітчизняного військового відомства детально ознайомився з потужностями Львівського державного авіаційно-ремонтного заводу, зокрема, побував у всіх основних цехах, ознайомився із сучасними технологіями і елементними базами, що використовуються при заміні корпусів винищувачів, в системах управління літаком, прийому та обробки інформації під час польоту.

Під час зустрічі з колективом підприємства Анатолій Гриценко наголосив на перспективності Львівського авіаремзаводу, який нині опинився у складній ситуації через непрозорість щодо відшкодування ПДВ. На сьогодні сума боргу підприємства складає майже 20 мільйонів гривень.

«Це не сприяє розвиткові виробництва, перед яким стоять дуже складні завдання. Адже разом з львів`янами співвиконавцями робіт з модернізації літаків МіГ-29 є десятки підприємств з різних регіонів України. У майбутньому можлива кооперація з Росією», – наголосив Анатолій Гриценко.

Перед початком спільної наради за участю керівництва Львівського авіаремонтного заводу та підприємств – співвиконавців робіт з модернізації літаків МіГ-29, глава оборонного відомства зазначив, що на нараді заплановано уточнити завдання та стан робіт з модернізації літака, скласти їх графік, перевірити договори щодо виконання робіт та уточнити бюджетний запит на 2008-й рік.

«Модернізація такого складного літака, як МіГ-29, і виведення його на нові параметри – це дуже складне завдання з точки зору як технічного аспекту, так і в організаційному плані, тому один завод зробити цього не зможе», – зазначив Анатолій Гриценко.

Тому, як він додав, у нараді беруть участь керівники підприємств і конструкторських бюро з Києва, Сміли, Хмельницького, Львова та інших підприємств України. Низка питань вирішуватиметься з головним розробником літака – Російською Федерацією.

«Завдання з модернізації МіГ-29, вартість якого з урахуванням кількості літаків становить сотні мільйонів гривень і розраховане на дуже багато років. Його виконання дасть змогу зберегти та розвинути національні технології, а також створити тисячі робочих місць у багатьох областях України», – наголосив міністр оборони.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *