ОСТАННІ НОВИНИ

Гран-прі фестивалю «Кінолев-2007» не отримав жоден учасник

|

Жоден з учасників міжнародного фестивалю незалежного кіно «Кінолев», який проходив з 23 по 26 серпня у Львові, не отримав гран-прі фестивалю, оскільки журі не бажало занижувати планку для потенційних учасників наступних фестивалів. Натомість приз глядацьких симпатій здобув Фернандо Маная за роль хлопчика у фільмі «До і після поцілунку з Марією».

Серед інших нагород спеціальний приз «Кінолева-2007» під назвою «Левове серце» за громадянську позицію отримав білоруський режисер Юрій Кащеватський за документальний фільм «Площа». У конкурсній програмі фестивалю в номінації «Найкраща телевізійна культурологічна програма» переміг фільм Ігоря Кобрина «Собор на крові. Одна доба незалежності», в номінації «Найкращий звук у фільмі» приз отримав звукорежисер фільму «Тібет. Нелегал» Максим Демиденко, у номінації «Найкраща жіноча роль» перемогла Ірена Кручина за роль Каті у фільмі режисера Наді Кошман «Світлячки», а переможцем у номінації «Найкраща чоловіча роль» журі визначило не актора, а документального героя у фільмі Марека Дембінського «Уроки Білоруської». Приз за чуття реальності в документальному кіно отримала кінострічка «Аділа» режисера Гії Діасамідзе.

Диплом в номінації «Найкраще документальне кіно» отримав фільм Інни Дерій «Свій голос», у номінації «Найкраще ігрове кіно» перемогла стрічка іспанського режисера Рамона Алоса «До і після поцілунку з Марією».

Судили конкурсантів арт-директор київського фестивалю «Відкрита ніч» Михайло Іллєнко, кінорежисер Богдан Старак, професійний кіноаматор Володимир Бортюк, кінорежисер Тарас Ткаченко та кінорежисер, заслужений діяч мистецтв України, професор Юрій Терещенко.

Нагадаємо, що вуличний кінофестиваль «Кінолев» проходив у Львові вдруге. Цей фестиваль організовують під відкритим небом по вулиці Валовій у Львові. Мета проекту – популяризувати українських кінематографів, молодих і немолодих режисерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *