ОСТАННІ НОВИНИ

Державіаадміністрація викрила фінансові махінації на «Львівських авіалініях»

|

Державна авіаційна адміністрація України вбачає у діях посадових осіб Головного управління юстиції у Львівській області намагання дестабілізувати роботу Державного авіаційного підприємства «Львівські авіалінії» та довести підприємство до банкрутства. Про це повідомляє офіційний сайт Міністерства транспорту і зв’язку України.

Як йдеться у повідомленні Мінтрансу, під час вивчення ситуації, що склалась на Державному авіаційному підприємстві «Львівські авіалінії», Державіаадміністрація виявила, що 24 – 25 липня поточного року з рахунків ДАП «Львівські авіалінії» відповідно до платіжних вимог Головного управління юстиції у Львівській області було стягнуто більше 300 тисяч гривень. Вказані у платіжних вимогах кошти призначались на сплату боргу авіапідприємством перед Управлінням пенсійного фонду у Львівській області відповідно до рішень Господарського суду.

Проте 7 серпня цього року стало відомо, що зазначені кошти були спрямовані на погашення боргу авіапідприємства перед Прус С.В. відповідно до рішення Яворівського районного суду (виконавчий лист від 11.11.2005). Заява про відкриття виконавчого провадження зареєстрована у канцелярії Головного управління юстиції Львівської області 17 липня 2007 року (реєстраційний номер № 802/09-01-22).

Постановою від 18 липня 2007 було відкрито виконавче впровадження про стягнення із ДАП „Львівські авіалінії” на користь Пруса Сергія Валерійовича 302 тисяч гривень за шкоду, заподіяну каліцтвом та 1 тисячу 700 гривень державного мита.

За інформацією, отриманою Державіаадміністрацією, у 2005 році Яворівським районним судом «…не розглядалась цивільна справа за позовом Пруса С.В. до ДП „Львівські авіалінії” про відшкодування шкоди, і відповідно виконавчий лист по такій справі не видавався» (лист Яворівського районного суду).

ДАП „Львівські авіалінії” було подано заяву до Відділу по боротьбі з економічною злочинністю УМВС України у Львівській області та до Управління юстиції у Львівській області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *