ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року у всіх школах Львівщини будуть комп’ютери і інтернет

|

До кінця року у всі школи області комп’ютеризують і під’єднають до Інтернету. Саме в цьому запевняє начальник головного управління освіти й науки ЛОДА Павло Хобзей. Про це він розповів під час сьогоднішньої конференції працівників освіти Львівщини.

«До кінця 2007 року всі середні школи будуть комп’ютеризовані. За державною програмою комп’ютеризації н це було передбачено 11,5 мільйона гривень. За ці кошти вже поставлено 207 навчальних комп’ютерних комплексів», – розповів Павло Хобзей.

В свою чергу з обласного бюджету виділено 600 тисяч гривень на придбання комп’ютерів. За словами головного освітянина області, ці гроші скерують переважно на придбання комп’ютерів міст обласного значення.

Наразі в області встановлено 806 навчальних комп’ютерних комплексів. Цього замало, відповідно на один комп’ютер припадає декілька учнів. «Стан забезпечення навчальних закладів Львівщини комп’ютерною технікою становить 98%. Щоправда, ми далекі від потрібного показника учнів, які припадають на один комп’ютер. У області на один комп’ютер припадає 42 учні», – розповів посадовець.

За його словам, найкраща ситуація щодо комп’ютеризації у школах Самбірського, Миколаївського, Радехівського районів. Найгірша у Львові, Дрогобичі, Бориславі, Новому Роздолі.

Наразі близько третини середніх шкіл області підключено до інтернету, що становить 292 навчальні класи. У 116 шкіл є власні електронні адреси. Технічні можливості для підключення до Інтернету, на думку Павла Хобзея, є практично у всіх школах.

«Навчання без ком’ютера – ілюзія», – додав голова ЛОДА Петро Олійник. За його словами, нещодавно він провів нараду з керівництвом «Укртелекому» щодо підключення шкіл області до Інтернету. «Ми отримали повне розуміння», -наголосив Петро Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *