ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки проводять свою експертизу в Ожидові

|

Працівники лабораторії Підкарпатського воєводства (Польща), що має акредитацію Європейського Союзу, почали 21 серпня незалежну екологічну експертизу в зоні аварії потяга, що перевозив жовтий фосфор у Львівській області.

Про це повідомляє proUAз посиланням на «Українські новини».

Польські експерти уже взяли проби ґрунту, повітря та води у зоні аварії, після чого відправлять їх у лабораторію в Польщі. Результати аналізів планується одержати до 25 серпня.

Як повідомлялася, «Укрзалізниця» за результатами службового розслідування вважає причиною аварії потяга з фосфором внесення змін компанією-відправником вантажу «Казфосфат» у конструкцію цистерни та порушення з боку цієї ж компанії правил навантаження фосфору.

Голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник просив Підкарпатське воєводство Польщі посприяти в проведенні Польщею незалежної екологічної експертизи в зоні аварії потяга.

О 16:55 16 липня зійшли з колії 15 цистерн із фосфором товарного потяга в Буському районі Львівської області на перегоні «Красне – Ожидів».

Цистерни ішли зі станції «Аса» (Джамбул, Казахстан) до станції «Оклеса» (Польща).

Через витік фосфору з однієї цистерни сталося самозапалювання 6 цистерн.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння (зона поразки – близько 90 кв. км).

У зону поразки потрапило 14 населених пунктів Буського району та окремі території Радехівського і Бродівського районів області.

16 липня пожежу ліквідували.

Компанія «Казахстанські залізниці» вважає причиною аварії потяга з фосфором неправильне проведення ремонту залізничного полотна незадовго до аварії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *