ОСТАННІ НОВИНИ

В УГКЦ створено комісію у справах міграції

|

В Українській греко-католицькій церкві створили нову міжєпархіальну комісію у справах міграції. Про це повідомляє офіційний сайт УГКЦ.

Як йдеться у повідомленні, комісія займатиметься координацією церковної турботи щодо вірних УГКЦ, які перебувають на тимчасових чи довготривалих заробітках, подорожуючих, та тих, хто формує осередки новітньої діаспори. Головою новоствореної комісії призначено Григорія Селещука, який досі працював у комісії „Справедливість і мир” та займався в ній саме емігрантськими проектами.

Як розповів релігійно-інформаційній службі України Григорій Селещук, його комісія планує створювати порадні для родин мігрантів, де люди зі схожими проблемами могли б підійти до спеціалістів і поділитися з ними. За його словами, вже є певні домовленості і щодо місця, і щодо спеціалістів, які це будуть робити. Наступним кроком буде проведення таборів для родин мігрантів.

«Але головна мета — для тих сімей, які мають мужність боротися за свою цілісність, незважаючи на те, що багато років хтось з них жив окремо, допомогти спробувати відновити ці перервані зв`язки; вирвати їх з того середовища, в якому вони є, і перемістити їх у середовище, де вони зможуть спілкуватися між собою та бути у супроводі духівника, психолога, лікаря та інших спеціалістів», – зазначив Григорій Селещук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *